Menu
De zorginnovatie die geluksmomenten creëert voor mensen met een cognitieve uitdaging en iedereen om hen heen

Tovertafel

Speelse interactieve lichtprojecties verleiden kinderen, volwassenen en ouderen om in beweging te komen en samen plezier te hebben.

Voor ouderen met dementie

Spelen met bijzondere doelgroepen

Voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor alle kinderen met een kleine of grote uitdaging

Waarom Active Cues?

Training & Service

Ontdek alle mogelijkheden van de Tovertafel! Nadat de Tovertafel is geïnstalleerd, bieden wij medewerkers en familieleden uitgebreide begeleiding bij het dagelijkse gebruik van de Tovertafel. Je hebt zelfs een persoonlijke Tovertafel-buddy tot je beschikking!

Bekijk onze training en service

Co-design

Doordat wij werken via de co-designmethode en onze doelgroepen intensief bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en interesses. Zo zorgen we dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Lees meer over co-design

Wetenschappelijk onderzoek

De Tovertafel is gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar promotiestudie onderzocht Hester Le Riche de invloed van de fysieke en sociale omgeving op bewegen bij ouderen met dementie. Ook deed ze een literatuurstudie naar hun spelervaringen.

Bekijk ons onderzoek

Laatste nieuws

Activiteitenbegeleider Sharon: ‘Beweging zorgt voor contact tussen bewoners’

Achter de schermen

Over ons

Volgens ons heeft iedereen het recht om te spelen. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom willen wij spelen toegankelijk maken voor mensen met een cognitieve uitdaging: van ouderen met dementie tot volwassenen met een verstandelijke beperking. De Tovertafel is met recht een zorginnovatie: wij werken nauw samen met professionals uit de zorg én met universiteiten over de hele wereld. Meer over Active Cues

Onderzoek

Wat beweegt ouderen met dementie? Hoe stimuleer je mensen met een verstandelijke beperking om samen te spelen? Onderzoek staat centraal binnen Active Cues. Niet alleen is de Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan al onze producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. Hierin betrekken we de doelgroepen en hun omgeving altijd intensief. Ontwerpen voor de zorg

Het verhaal van Hester Le Riche, bedenker van de Tovertafel

"Active Cues creëert geluksmomenten voor mensen met een cognitieve uitdaging."

Co-design

Wij ontwerpen de Tovertafel spellen via de co-designmethode: samen met de doelgroep en hun omgeving. We gaan in gesprek met zorgmedewerkers en familie en proberen nieuwe spellen steeds opnieuw uit, samen met de bewoners natuurlijk! Doordat we hen intensief bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en interesses, en zorgen dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.Meer over co-design

Ervaringen uit de praktijk

Als het buiten treurig weer is, fleurt de kamer helemaal op van de spellen. Eén cliënt moet altijd zo om de Tovertafel lachen, dat de tranen over haar wangen rollen.

Nathalie Slijkhuis – begeleider bij Middin Kijkduin

Mijn mooiste ervaring was toen ik een dame die altijd wil slapen toch wakker had gemaakt en aan de Tovertafel had gezet. Ze vónd het leuk! Ik merkte dat ik haar toch nog kon activeren.

Joke Bijl – verzorgende IG

Ik vind de Tovertafel echt een aanwinst, omdat de bewoners er vrolijk van worden en het groepsgevoel enorm wordt versterkt!

Lisanne – Tovertafel-buddy

Winnaar Dutch Game
Awards '15

Winnaar New Venture '15

Duitsland Business
award

Finalist EY Entrepreneur Of The Year '18

Winnaar EIT Digital Challenge '18