Menu

 

24/03/2020

Complete set Tovertafel-spellen open voor zorginstellingen

Nu door het coronavirus bewoners van zorginstellingen geen bezoek meer krijgen, missen zij de waardevolle contactmomenten met hun naasten. Daarom zetten wij de komende periode alle Tovertafel-spellen open voor zorginstellingen die Tovertafel in huis hebben. Met het beschikbaar stellen van alle spellen komt er nog meer afwisseling in het spelaanbod; zo wordt ervoor gezorgd dat de bewoners nog vaker samen kunnen spelen en een moment van plezier en contact met elkaar beleven.

Waardevolle contactmomenten
Tovertafel is een set van serious games speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie, volwassen met een verstandelijke beperking en kinderen met cognitieve uitdagingen. Juist deze kwetsbare groepen worden hard getroffen door de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt. Inmiddels is in zorginstellingen het bezoek aan bewoners niet meer mogelijk, waardoor deze toch al zo kwetsbare mensen in een sociaal isolement raken. De Tovertafel biedt de mogelijkheid om samen te spelen. Dit creëert waardevolle contactmomenten voor de bewoners onderling en met het zorgpersoneel. Deze contactmomenten zijn nu belangrijker dan ooit. Zeker voor deze kwetsbare mensen.

Alle spellen beschikbaar
Active Cues is een maatschappelijk betrokken organisatie die met veel liefde, respect en aandacht voor - en samen met - de verschillende doelgroepen de spellen ontwikkelt. Nu door de corona-maatregelen de doorgaans toch al schaarse contactmomenten van deze kwetsbare groepen in het gedrang komen, zetten we de komende periode alle Tovertafel-spellen open. Dit betekent dat de complete set van serious games voor de betreffende doelgroep direct beschikbaar is voor de gebruikers van de Tovertafel. Zo biedt de Tovertafel bewoners en zorgpersoneel extra momenten van plezier en waardevolle momenten van contact.

Versie 9.0
Om alle spellen te kunnen spelen, is het van belang dat de  Tovertafel online en geüpdatet is naar de laatste software versie (9.0). Meer informatie over het updaten nodig? Voor vragen kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij zijn, vanaf afstand, bereikbaar voor vragen!