Menu

Hester’s perspective: dementie in coronatijd

Wat is het effect van corona op mensen die leven met dementie en hun naasten? En wat kunnen en moeten we doen om in de nieuwe anderhalvemetersamenleving de kwaliteit van leven van deze groep zo hoog mogelijk te houden? Dit legt dr. Hester Le Riche uit in deze video.

Dr. Hester Le Riche is gespecialiseerd in positive design en doet al meer dan 10 jaar onderzoek naar het activeren van mensen die leven met dementie. Haar passie is het ontwerpen van slimme, speelse producten die de kwaliteit van leven verbeteren. Hester is de bedenker van de Tovertafel en oprichter van Active Cues.

Hester's perspective

In de serie Hester’s perspective werpt Hester haar blik op hoe we de wereld een stukje mooier kunnen maken voor mensen die leven met dementie. In deze video richt ze zich op de coronacrisis. Zorginstellingen waren de eerste die de deuren moesten sluiten en zullen waarschijnlijk als laatste weer opengaan. Hester vertelt meer over wat dat doet met mensen met dementie en wat voor gevolgen dat heeft.

Op de hoogte blijven

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Volg ons dan op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram of abonneer je op ons YouTubekanaal.