Menu
Wetenschappelijk onderzoek staat centraal bij Active Cues. Niet alleen doen wij zelf veel onderzoek, we benutten ook bestaande studies.

Onderzoek

Onderzoek staat centraal bij Active Cues. Wij vinden het belangrijk dat de Tovertafel zowel aansluit bij de behoefte van de gebruikers als bij die van de zorgmedewerkers en familie. Daarom worden al onze spellen ontwikkeld via co-design: in samenwerking met de doelgroep en hun (zorg)omgeving.

De allereerste Tovertafel, de Tovertafel Original, is ontstaan tijdens het promotieonderzoek van Hester Le Riche aan de TU Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen) en de VU Amsterdam, afdeling Klinische Neuropsychologie. Tijdens de ontwikkeling van onze producten werken wij samen met universiteiten over de hele wereld. Bij Active Cues lopen ook altijd meerdere studenten rond die onderzoek doen voor hun studie. Zo blijft de Tovertafel in ontwikkeling!

Onderzoek voor de zorg

Om spellen te ontwikkelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze doelgroepen en die goed passen binnen hun (zorg)omgeving, doen wij bij Active Cues zelf onderzoek en maken we gebruik van bestaande studies. Hieronder vind je een selectie van onderzoeken en literatuur die waardevol zijn voor de kwaliteit van leven van onze doelgroepen.

Dementie

Zie onderzoeken

Verstandelijke beperking

Zie onderzoeken

Autisme

Zie onderzoeken

Voor en door studenten

De afgelopen jaren deden studenten met uiteenlopende studieachtergronden onderzoek bij Active Cues. Dat leverde interessante resultaten op!
Bekijk projecten van studenten

Inzichten voor designers

Tijdens de ontwikkeling van onze producten en spellen leren we een heleboel over de verschillende doelgroepen. We zien verschillen in het spelgedrag en ontdekken welke spelervaringen goed aanslaan bij de spelers. Zo ligt de focus van de Tovertafel Original meer op verwondering en fysieke activiteit, terwijl de focus van de Tovertafel UP juist meer ligt op het groepsgevoel: gezellig samen spelen.

Ben je ontwerper en wil jij ook innovaties ontwikkelen voor de zorg? Hoe meer geluksmomenten voor de zorg, hoe beter! Wij delen onze kennis graag met andere ontwerpers, omdat we hopen dat het hen inspireert om hun kennis en creativiteit ook in te zetten voor bijzondere doelgroepen. Gamedesign voor bijzondere doelgroepen

Doorontwikkeling

Ook nadat de producten van Active Cues op de markt zijn gebracht, blijft onderzoek belangrijk. Niet alleen om nieuwe spellen te ontwikkelen, maar ook om de effecten van de Tovertafel te toetsen. Naar de Tovertafel Original is bijvoorbeeld al een aantal evaluatiestudies uitgevoerd met positieve resultaten op het gebied van emotie, sociale interactie en fysieke activiteit. Momenteel lopen er verschillende vervolgstudies en we staan open voor samenwerkingen met kennisinstellingen die onderzoek willen doen.

Ook onderzoek doen? Neem contact op

Blijf op de hoogte van ons laatste (onderzoek)nieuws: