Menu

Voor en door studenten

Bij Active Cues doen studenten voortdurend onderzoek naar diverse onderwerpen. Hun onderzoeksresultaten helpen ons bij de ontwikkeling van de Tovertafel-spellen en Active Cues.

 • 10/04/2019

  Studenten ontwerpen spel voor mensen met een licht verstandelijke beperking

  Bij het ontwerpen van spellen werken wij in elke stap samen met de eindgebruiker. Dat betekent: veel praten en nog meer testen! Vier studenten van de minor ‘Design Thinking’ maakten op deze manier een spel voor mensen met een licht verstandelijke beperking.
  Lees meer
 • 20/03/2019

  Onderzoek naar bezoek aan mensen met dementie in een verpleeghuis

  Het niet altijd even makkelijk om een naaste met dementie te bezoeken. Onderzoekster Judith van Hove onderzoekt de ervaring van familieleden en vrienden. Het doel? Meer geluksmomenten tijdens het bezoek, voor familie én de persoon met dementie zelf!
  Lees meer
 • 07/11/2018

  “Tovertafel draagt bij aan kwaliteit van leven”

  Manon Kuipers onderzocht op welke manier het gebruik van de Tovertafel bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor mensen met dementie. De Tovertafel blijkt positief affect en sociale relaties te stimuleren en kan afleiding bieden bij rusteloosheid en negatief gedrag.
  Lees meer
 • 11/04/2018

  “Tovertafel UP stimuleert cognitie, sociale interactie en fysieke activiteit”

  Mensen met een verstandelijke beperking gaan er in cognitie, sociale interactie en fysieke activiteit op vooruit door gebruik te maken van de Tovertafel UP. Dat concludeert Siebe Jacops (23) in zijn afstudeeronderzoek Ergotherapie ‘Effecten van de Tovertafel (UP) bij personen met een verstandelijke beperking’.
  Lees meer
 • 22/01/2018

  “Tovertafel heeft positief effect op kwaliteit van leven van mensen met dementie”

  Het onderzoek van verpleegkundig specialist Leonie Bruil Het effect van de Tovertafel op kwaliteit van leven van de psychogeriatrische verpleeghuisbewoner is gepubliceerd in het wetenschappelijk Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie. Haar conclusie? “De Tovertafel lijkt de kwaliteit van leven bij mensen met dementie te verbeteren.”
  Lees meer
 • 22/06/2017

  Een duik in de wereld van EMB

  Twintig weken geleden stapten vijf studenten van Avans Hogeschool in Tilburg in de wereld van mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Samen onderzochten zij of en hoe de Tovertafel UP ook geluksmomenten kan opleveren voor deze doelgroep. Het resultaat: een gloednieuw Tovertafel-spelidee.
  Lees meer
 • 08/06/2017

  Nanne doet 'voorspelbaar' onderzoek

  Hoe wordt de flexibiliteit van voorspellingsfouten bij kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) beïnvloed in een omgeving waarin voorspelbaarheid varieert? Nanne (23 jaar) doet onderzoek bij Active Cues.
  Lees meer
 • 16/02/2017

  Met gebundelde kracht ontwerpen voor EMB

  Vijf studenten met diverse studieachtergronden hebben hun handen ineengeslagen en gaan de komende twintig weken onderzoeken hoe de Tovertafel UP kan worden ingezet voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).
  Lees meer
 • 18/09/2016

  Studie naar Tovertafel en muziek

  Op woensdag 31 augustus studeerde student Industrieel Ontwerpen Nina van Adrichem af aan de TU Delft. Zij deed het afgelopen half jaar onderzoek naar het gebruik van de Tovertafel voor mensen in de vroege stadia van dementie.
  Lees meer
 • 18/07/2016

  4x Onderzoek naar de Tovertafel

  Omdat onderzoek bij ons centraal staat, zijn wij hartstikke blij met alle betrokken en enthousiaste studenten die projecten en stages bij ons doen. Deze maand presenteren maar liefst drie studenten hun onderzoeksresultaten over de Tovertafel!
  Lees meer
 • 18/06/2016

  Hoe ervaren klanten de service van Active Cues?

  Toen Colin Hanssen (23 jaar), student Toegepaste Psychologie aan de Fontys Hogeschool van Eindhoven, een stagevacature van Active Cues tegenkwam, werd hij direct enthousiast. Van september tot december 2016 onderzocht hij hoe klanten de service van Active Cues ervaren.
  Lees meer