Menu

Original

De Tovertafel Original is een speelse zorginnovatie die ouderen in de midden- en late fase van dementie met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. De mooie spellen zijn specifiek voor de doelgroep ontwikkeld en kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding worden gespeeld.

Wat is de Tovertafel Original?

Een helder moment, een herinnering die opdoemt, een onverwacht grapje. Het zijn schaarse geluksmomenten voor mensen met dementie, maar ze zijn des te waardevoller. In de latere fasen kunnen mensen met dementie in hun schulp kruipen en lijden aan apathie. De Tovertafel Original doorbreekt apathie op een vernieuwende en effectieve manier door mensen met dementie en iedereen om hen heen uit te nodigen om samen te spelen met mooie, interactieve lichtprojecties. Wat blijkt? Je bent nooit te oud om te spelen!

 

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de vertrouwde eettafel bijvoorbeeld. In het kastje zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee de interactieve spellen op tafel worden geprojecteerd. Het apparaat neemt geen ruimte in beslag en laat de vertrouwde leefomgeving intact. Met een druk op de knop kan het spelen beginnen.

Bekijk de Tovertafel-specificaties

Interesse in de Tovertafel Original?

Demo aanvragen     Download de brochure

Mensen met dementie aan een Tovertafel Original

Hoe is de Tovertafel ontwikkeld?

Onderzoek staat bij ons centraal. Niet alleen is de Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan al onze producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. In samenwerking met universiteiten over de hele wereld wordt onderzocht of en hoe de Tovertafel Original nóg beter kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie.

Wij ontwerpen de Tovertafel-spellen via de co-designmethode: samen met de doelgroep en hun omgeving. We gaan in gesprek met zorgmedewerkers en familie en proberen nieuwe spellen steeds opnieuw uit met de bewoners. Doordat we hen bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en zorgen dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Bekijk het onderzoek voor de Tovertafel Original

Reviews

Wat vinden klanten van de Tovertafel Original? Lees hun ervaringen.

Voordelen van de Tovertafel Original

 • Is ontstaan vanuit wetenschappelijk onderzoek
  De Tovertafel komt voort uit promotieonderzoek aan de TU Delft. Samen met universiteiten wereldwijd blijven we de effecten van de Tovertafel Original onderzoeken en doorontwikkelen.
 • Is ontwikkeld door middel van co-design
  Het enthousiaste team van Active Cues werkt nauw samen met zorgmedewerkers, bewoners en hun familieleden. Nieuwe inzichten uit de praktijk worden verwerkt in de spellen waardoor ze blijven aansluiten aan bij de doelgroep.
 • Is bewezen effectief in doorbreken van apathie
  Evaluatieonderzoek laat een significante verbetering zien in fysieke activiteit, sociale interactie en de kwaliteit van leven bij mensen met matige tot ernstige dementie. De praktijkervaringen van zorgprofessionals bevestigen deze resultaten.
 • Projecteert intuïtieve spellen die de eigenwaarde versterken
  De bewegende lichtprojecties zijn bijzonder en aantrekkelijk en stimuleren intuïtieve bewegingen. De verwondering is compleet als blijkt dat de spellen zelfs op de kleinste bewegingen reageren. ‘Kijk eens wat ik kan!’
 • Laat de vertrouwde leefomgeving intact
  Het verplaatsbare apparaat hangt uit het zicht aan het plafond en projecteert op de vertrouwde tafel. Met één druk op de knop tover je de tafel om in een speelveld zonder de veilige, bekende omgeving van de bewoners te veranderen.
 • Is de voorloper in de markt
  Active Cues is marktleider in interactieve spellen voor mensen met dementie en de Tovertafel is uitgegroeid tot een populaire activiteit voor zorginstellingen in binnen- en buitenland. Inmiddels kun je al op meer dan 2700 plekken met de Tovertafel spelen!
 • Moestuin

  Tovertafel Original

  Bekijk dit spel
 • Belgiëpuzzel

  Tovertafel Original

  Bekijk dit spel
 • Zilverwerk

  Tovertafel Original

  Bekijk dit spel
 • Sportsets

  Tovertafel Original

  Bekijk dit spel

Tovertafel aanschaffen

Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en ontzorgen het zorgpersoneel met onze uitgebreide service waar mogelijk om de Tovertafel een plek te geven in het vertrouwde dagprogramma. Onze enthousiaste installateurs komen de Tovertafel bij je ophangen, met veel gevoel voor hun omgeving. Er zit twee jaar garantie op de hardware en de software wordt regelmatig geüpdatet.

 

Voor meer informatie over de prijs van het Tovertafel-pakket kun je contact met ons opnemen.

 

Prijs opvragen

Tovertafel Original bestellen

Tovertafel Original huren

Crowdfunding

Tovertafel-buddies

Na aanschaf van de Tovertafel Original biedt een van onze Tovertafel-buddies twee maanden extra ondersteuning op de locatie. De Tovertafel-buddy is een trainer voor het zorgpersoneel, de vrijwilligers, het management en de familie. Hij of zij helpt alle betrokkenen vertrouwd te raken met de Tovertafel.

Lees meer informatie

Waarom Active Cues?

Training & Service

Ontdek alle mogelijkheden van de Tovertafel! Nadat de Tovertafel is geïnstalleerd, bieden wij medewerkers en familieleden uitgebreide begeleiding bij het dagelijkse gebruik van de Tovertafel. Je hebt zelfs een persoonlijke Tovertafel-buddy tot je beschikking!

Bekijk onze training en service

Co-design

Doordat wij werken via de co-designmethode en onze doelgroepen intensief bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en interesses. Zo zorgen we dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Lees meer over co-design

Wetenschappelijk onderzoek

De Tovertafel is gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar promotiestudie onderzocht Hester Le Riche de invloed van de fysieke en sociale omgeving op bewegen bij ouderen met dementie. Ook deed ze een literatuurstudie naar hun spelervaringen.

Bekijk ons onderzoek

Vragen?

Heb je vragen over de Tovertafel, of wil je meer weten over de aanschaf van een spel of de Tovertafel? Dan staat jouw antwoord misschien bij de veelgestelde vragen. Wil je liever iemand spreken?

Neem contact op Veelgestelde vragen