Menu
Vraag een demo aan!
  • Betoverende kerst
    Geef een Tovertafel of een spel cadeau aan een zorginstelling!
    Bekijk de actie

Sprout

Nieuw! Vanaf nu kunnen ook kinderen in de zorg en het (speciaal) onderwijs de betoverende interactieve spellen van de Tovertafel ervaren. Met de Tovertafel Sprout ondersteunen we kinderen in/bij de uitdagingen van hun ontwikkeling en groei door beweging en samenspel.

Wat is de Tovertafel Sprout?

De Tovertafel Sprout is de jongste innovatie van Active Cues en ondersteunt alle kinderen met een grote of kleine beperking in hun ontwikkeling. Elk kind wil kind zijn, spelen en zich onderdeel voelen van een groep. Daarom daagt de Tovertafel Sprout met vrolijke interactieve lichtprojecties uit om samen te spelen. En dat is belangrijk. Want spelende kinderen zijn lerende kinderen.

 

Vanuit de overtuiging dat plezier en verbinding voorop staan, stimuleert de Tovertafel beweging en sociale interactie. In een ziekenhuis bijvoorbeeld, waar kinderen soms weinig leeftijdgenootjes zien of waar ze weinig mogelijkheid hebben om actief bezig te zijn. Maar ook voor kinderen in het (speciaal) onderwijs, waar het oefenen van cognitieve en sociale vaardigheden kan helpen om beter mee te doen met de maatschappij..

 

“Met de ontwikkeling van spellen voor kinderen, gaat er een grote wens in vervulling. Graag willen we ook deze dierbare groep geluksmomenten bieden” aldus Hester (CEO en oprichter Active Cues)

Kinderen met autisme spelen met Tovertafel Unique

Hoe is de Tovertafel ontwikkeld?

Onderzoek staat bij ons centraal. Niet alleen is de eerste Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan al onze producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. We maken gebruik van de co-designmethode: in samenwerking met partners in zorg en onderwijs onderzoeken we waar de behoeften liggen van kinderen met verschillende uitdagingen in verschillende (zorg)omgevingen.

 

Bijdragen aan innovatie?
Voor de Tovertafel Sprout hebben we een pakket van twaalf spellen ontwikkeld die het beste aansluit bij de behoeftes en interesses van kinderen. Het is een nieuw pakket dat Active Cues momenteel aan early adopters aanbiedt. Werk je in een instelling in de zorg, het (speciaal) onderwijs en hebben jullie interesse in innovatie? Dan is dit de mogelijkheid om tot de eerste klanten van dit nieuwe product te behoren en mee te ontwikkelen.

 

Meedoen aan deze ontwikkeling is nog mogelijk!
Je kunt daarvoor (graag!) contact opnemen met Emilie (emilie@activecues.com).

“We creëren geluksmomenten voor kinderen en
bieden ondersteuning in hun ontwikkeling”

Tovertafel aanschaffen

Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en zorgen met onze uitgebreide service ervoor dat de installatie en implementatie van de Tovertafel zo eenvoudig mogelijk verloopt. Voor meer informatie over de prijs van het Tovertafel-pakket kun je contact met ons opnemen.

Prijs opvragen

 

Tovertafel-workshop

Na aanschaf van de Tovertafel Sprout organiseert Active Cues een leuke workshop voor alle betrokkenen om vertrouwd te raken met de Tovertafel.

Waarom Active Cues?

Training & Service

Ontdek alle mogelijkheden van de Tovertafel! Nadat de Tovertafel is geïnstalleerd, bieden wij medewerkers en familieleden uitgebreide begeleiding bij het dagelijkse gebruik van de Tovertafel. Je hebt zelfs een persoonlijke Tovertafel-buddy tot je beschikking!

Bekijk onze training en service

Co-design

Doordat wij werken via de co-designmethode en onze doelgroepen intensief bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en interesses. Zo zorgen we dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Lees meer over co-design

Wetenschappelijk onderzoek

De Tovertafel is gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar promotiestudie onderzocht Hester Le Riche de invloed van de fysieke en sociale omgeving op bewegen bij ouderen met dementie. Ook deed ze een literatuurstudie naar hun spelervaringen.

Bekijk ons onderzoek

Vragen?

Heb je vragen over de Tovertafel, of wil je meer weten over de aanschaf van een spel of de Tovertafel? Dan staat jouw antwoord misschien bij de veelgestelde vragen. Wil je liever iemand spreken?

Neem dan contact op Veelgestelde vragen