Menu
Vraag een demo aan!
 • Werk je met mensen met een verstandelijke beperking?
  Win een Tovertafel UP!
  Bekijk de actie

Unique

De Tovertafel Unique is een speelse zorg- en onderwijsinnovatie die kinderen met een autismespectrumstoornis helpt bij de ontwikkeling van hun sociale en cognitieve vaardigheden en ze op een betoverende manier samenbrengt.

Wat is de Tovertafel Unique?

Samen aan tafel zitten of om de beurt een handeling uitvoeren: voor veel kinderen met een ontwikkelings- of autismespectrumstoornis (ASS) is samenspelen niet zo vanzelfsprekend. Zij vinden het bijvoorbeeld lastig om hun aandacht bij het spelen te houden, worstelen met taal en communicatie of kunnen moeilijk oogcontact maken. Dit maakt samenspelen lastig, terwijl het juist voor hen belangrijk is om deze vaardigheden zo vroeg mogelijk te stimuleren. De interactieve spellen van de Tovertafel Unique creëren gedeelde aandacht op de tafel en helpen kinderen om sociale interactie en taalontwikkeling te stimuleren.

 

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de tafel van de speelruimte of het gymlokaal bijvoorbeeld. In de box zijn een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor verwerkt waarmee de spellen op tafel (of op de grond) worden geprojecteerd. Omdat de kleurrijke spellen reageren op hand- en armbewegingen, kunnen de kinderen zelf spelen met het licht en lijkt het net alsof de tafel betoverd is! Bekijk de Tovertafel-specificaties

Kinderen met autisme spelen met Tovertafel Unique

Hoe is de Tovertafel ontwikkeld?

Onderzoek staat bij ons centraal. Niet alleen is de Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan al onze producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. Bij Active Cues lopen ook altijd meerdere studenten rond die onderzoek doen voor hun studie.

De Tovertafel Unique is ontwikkeld tijdens het exploratief project Active Cues voor Autism. Al sinds september 2015 verkennen we in samenwerking met kinderen, leerkrachten, therapeuten en onderzoekers wat de interactieve projecties van de Tovertafel kunnen betekenen voor kinderen met een autismespectrumstoornis. Via co-design ontwikkelden we spellen die hen helpen bij het samen spelen en samen leren. Dit project werd gefinancierd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, deelregeling E-Cultuur. Bekijk het onderzoek voor de Tovertafel Unique

 • Voetbal

  Tovertafel Unique

  Bekijk dit spel
 • Boerderijduo’s

  Tovertafel Unique

  Bekijk dit spel
 • Snoepvis

  Tovertafel Unique

  Bekijk dit spel
 • Stoptrein

  Tovertafel Unique

  Bekijk dit spel

Voordelen van de Tovertafel Unique

 • De Tovertafel Unique vergroot de kansen op zelfredzaamheid en participatie van kinderen met autisme (ASS)
 • De Tovertafel Unique creëert bijzondere contactmomenten tussen kinderen met en zonder ASS en hun spelbegeleiders
 • De speelse, interactieve lichtprojecties en begeleidende geluiden trekken de aandacht en weten die vast te houden
 • De spellen creëren gedeelde aandacht en helpen kinderen met het oefenen van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden
 •  Ga direct aan de slag: de Tovertafel hoeft niet te worden klaargezet en vergt geen voorbereidingstijd
 • De Tovertafel is eenvoudig en intuïtief in gebruik, zodat je als begeleider tijdens het spelen al je tijd en aandacht kunt besteden aan de kinderen
 • Oefen samenspelen in een veilige omgeving: licht gaat niet kapot en je kunt je niet bezeren!
 • De spellen worden ontwikkeld via co-design: in nauwe samenwerking met kinderen, leerkrachten, therapeuten en experts van over de hele wereld
 • De spellen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar kinderen met ASS

Tovertafel aanschaffen

Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en zorgen met onze uitgebreide service ervoor dat de installatie en implementatie van de Tovertafel zo eenvoudig mogelijk verloopt. Voor meer informatie over de prijs van het Tovertafel-pakket kun je contact met ons opnemen.

Prijs opvragen Tovertafel Unique bestellen Tovertafel Unique huren Crowdfunding

 

Tovertafel-workshop

Na aanschaf van de Tovertafel Unique organiseert Active Cues een leuke workshop voor alle betrokkenen om vertrouwd te raken met de Tovertafel.

Waarom Active Cues?

Training & Service

Ontdek alle mogelijkheden van de Tovertafel! Nadat de Tovertafel is geïnstalleerd, bieden wij medewerkers en familieleden uitgebreide begeleiding bij het dagelijkse gebruik van de Tovertafel. Je hebt zelfs een persoonlijke Tovertafel-buddy tot je beschikking!

Bekijk onze training en service

Co-design

Doordat wij werken via de co-designmethode en onze doelgroepen intensief bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en interesses. Zo zorgen we dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Lees meer over co-design

Wetenschappelijk onderzoek

De Tovertafel is gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar promotiestudie onderzocht Hester Le Riche de invloed van de fysieke en sociale omgeving op bewegen bij ouderen met dementie. Ook deed ze een literatuurstudie naar hun spelervaringen.

Bekijk ons onderzoek

Vragen?

Heb je vragen over de Tovertafel, of wil je meer weten over de aanschaf van een spel of de Tovertafel? Dan staat jouw antwoord misschien bij de veelgestelde vragen. Wil je liever iemand spreken?

Neem dan contact op Veelgestelde vragen