Menu
Vraag een demo aan!

Original

De Tovertafel Original is een speelse zorginnovatie die ouderen in de latere fasen van dementie met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. De mooie spellen zijn specifiek voor de doelgroep ontwikkeld en kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding worden gespeeld.

Wat is de Tovertafel Original?

Zoek je een leuke manier om mensen met dementie te stimuleren tot meer beweging en sociale interactie? De Tovertafel Original is specifiek ontwikkeld voor en mét mensen in de midden- tot late fasen van dementie. De interactieve spellen doorbreken apathie door zowel fysieke als cognitieve activiteit te stimuleren en sociale interactie uit te lokken. Bovendien levert de Tovertafel waardevolle momenten op met familieleden en verzorgers. Plezier en verwondering staan bij de spellen voorop!
 
De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de eettafel van de zorginstelling bijvoorbeeld. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de bewoners zelf spelen met het licht.

Bekijk de Tovertafel-specificaties

Hoe is de Tovertafel ontwikkeld?

Onderzoek staat bij ons centraal. Niet alleen is de Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan al onze producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. Bij Active Cues lopen altijd studenten rond die onderzoek doen voor hun studie.

 

Wij ontwerpen de Tovertafel-spellen via de co-designmethode: samen met de doelgroep en hun omgeving. We gaan in gesprek met zorgmedewerkers en familie en proberen nieuwe spellen steeds opnieuw met de bewoners. Doordat we hen bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en zorgen dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren. Bekijk het onderzoek voor de Tovertafel Original

 • Platenspeler

  Tovertafel Original

  Bekijk dit spel
 • Muziekdoosje

  Tovertafel Original

  Bekijk dit spel
 • Vliegers

  Tovertafel Original

  Bekijk dit spel
 • Tollen

  Tovertafel Original

  Bekijk dit spel

Voordelen van de Tovertafel Original

 • De Tovertafel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek aan de TU Delft
 • Alle spellen worden ontwikkeld via co-design; we testen ieder spel uitgebreid met de doelgroep en hun (zorg)omgeving en ze sluiten dus perfect aan bij hun behoeften
 • Active Cues werkt samen met universiteiten en onderzoekers over de hele wereld om zoveel mogelijk (design)kennis op te blijven doen
 • De Tovertafel stimuleert fysieke en cognitieve activiteit, zodat de bewoners meer bewegen en ze worden geprikkeld
 • De Tovertafel doorbreekt apathie bij mensen met dementie
 • De Tovertafel verandert niets aan de woonomgeving en neemt geen ruimte in beslag
 • De Tovertafel verbindt generaties en biedt waardevolle interacties met medebewoners, mantelzorgers, familieleden en zorgmedewerkers
 •  Wij bieden optimale service: na de introductiebijeenkomst voor jullie personeel komt een Tovertafel-buddy twee maanden wekelijks langs om de implementatie te waarborgen
 • De ouderen kunnen zelfstandig met de Tovertafel spelen en iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau
 • De Tovertafel lokt op natuurlijke wijze sociale interactie uit tussen de mensen rondom de tafel

Tovertafel aanschaffen

Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en zorgen met onze uitgebreide service ervoor dat de installatie en implementatie van de Tovertafel zo eenvoudig mogelijk verloopt. Voor meer informatie over de prijs van het Tovertafel-pakket kun je contact met ons opnemen.

Prijs opvragen Tovertafel Original bestellen Tovertafel Original huren

Crowdfunding

Tovertafel-buddies

Na aanschaf van de Tovertafel Original biedt een van onze Tovertafel-buddies twee maanden extra ondersteuning! De Tovertafel-buddy is een trainer voor het zorgpersoneel, de vrijwilligers, het management en de familie. Hij of zij helpt alle betrokkenen vertrouwd te raken met de Tovertafel.

Lees meer informatie

Waarom Active Cues?

Training & Service

Ontdek alle mogelijkheden van de Tovertafel! Nadat de Tovertafel is geïnstalleerd, bieden wij medewerkers en familieleden uitgebreide begeleiding bij het dagelijkse gebruik van de Tovertafel. Je hebt zelfs een persoonlijke Tovertafel-buddy tot je beschikking!

Bekijk onze training en service

Co-design

Doordat wij werken via de co-designmethode en onze doelgroepen intensief bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en interesses. Zo zorgen we dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Lees meer over co-design

Wetenschappelijk onderzoek

De Tovertafel is gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar promotiestudie onderzocht Hester Le Riche de invloed van de fysieke en sociale omgeving op bewegen bij ouderen met dementie. Ook deed ze een literatuurstudie naar hun spelervaringen.

Bekijk ons onderzoek

Vragen?

Heb je vragen over de Tovertafel, of wil je meer weten over de aanschaf van een spel of de Tovertafel? Dan staat jouw antwoord misschien bij de veelgestelde vragen. Wil je liever iemand spreken?

Neem contact op Veelgestelde vragen