Menu
Vraag een demo aan!

UP

De Tovertafel UP is een vrolijke zorginnovatie
die volwassenen met een verstandelijke beperking uitnodigt tot fysieke activiteit en sociale interactie.
De uitdagende spellen zijn speciaal voor de
doelgroep ontwikkeld en kunnen zowel zelfstandig
als onder begeleiding worden gespeeld.

Wat is de Tovertafel UP?

Zoek je een verbindende, energieke activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking? 
De Tovertafel UP brengt mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking samen in hun natuurlijke omgeving. Het resultaat? Plezier, levendigheid en gezelligheid. De spellen zijn uniek door het volwassen karakter en de toegankelijkheid voor mensen met verschillende ontwikkelingsniveaus. Voor elke cliënt is de Tovertafel van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (op afstand) meebeleeft.

 

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de eettafel van de dagopvang of het verzorgingshuis bijvoorbeeld. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de cliënten zelf spelen met het licht. Bekijk de Tovertafel-specificaties

Tovertafel UP is een zorginnovatie voor mensen met een verstandelijke beperking

Hoe is de Tovertafel ontwikkeld?

Onderzoek staat centraal bij ons. Niet alleen is de Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan al onze producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. Bij Active Cues lopen ook altijd meerdere studenten rond die onderzoek doen voor hun studie.

 

Wij ontwerpen de Tovertafel-spellen via de co-designmethode: samen met de doelgroep en hun omgeving. We gaan in gesprek met zorgmedewerkers en familie en proberen nieuwe spellen steeds opnieuw met de bewoners. Doordat we hen bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en zorgen dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren. Bekijk het onderzoek voor de Tovertafel UP

 • Dierenpuzzel

  Tovertafel UP

  Bekijk dit spel
 • Verfspetters

  Tovertafel UP

  Bekijk dit spel
 • Mollen

  Tovertafel UP

  Bekijk dit spel
 • Boeket

  Tovertafel UP

  Bekijk dit spel

Voordelen van de Tovertafel UP

 • De Tovertafel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek aan de TU Delft
 • Alle spellen worden ontwikkeld via co-design; we testen ieder spel uitgebreid met de doelgroep en hun (zorg)omgeving en ze sluiten dus perfect aan bij hun behoeften
 • Active Cues werkt samen met universiteiten en onderzoekers over de hele wereld om zoveel mogelijk (design)kennis op te blijven doen
 • De Tovertafel UP biedt alle spelers voldoende uitdaging omdat er verschillende lagen zitten in de spellen; voor elk niveau is er een eigen doel
 •  Wij bieden optimale service om het gebruik van de Tovertafel zo makkelijk mogelijk te maken
 • De cliënten kunnen zelfstandig met de Tovertafel spelen
 • De Tovertafel levert waardevolle interacties op met familieleden, mantelzorgers en zorgmedewerkers
 • De Tovertafel verandert niets aan de woonomgeving en neemt geen ruimte in beslag
 • De Tovertafel lokt op natuurlijke wijze sociale interactie uit tussen de mensen rondom de tafel
 • Omdat de spellen op tafel worden geprojecteerd, kan er niets kapot gaan en is hygiëne makkelijk te waarborgen

Tovertafel aanschaffen

Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en zorgen met onze uitgebreide service ervoor dat de installatie en implementatie van de Tovertafel zo eenvoudig mogelijk verloopt. Voor meer informatie over de prijs van het Tovertafel-pakket kun je contact met ons opnemen.

Prijs opvragen Tovertafel Up bestellen Tovertafel Up huren Crowdfunding

Tovertafel-buddies

Na aanschaf van de Tovertafel UP biedt een van onze Tovertafel-buddies twee maanden extra ondersteuning! De Tovertafel-buddy is een trainer voor het zorgpersoneel, de vrijwilligers, het management en de familie. Hij of zij helpt alle betrokkenen vertrouwd te raken met de Tovertafel.

Lees meer informatie

Waarom Active Cues?

Training & Service

Ontdek alle mogelijkheden van de Tovertafel! Nadat de Tovertafel is geïnstalleerd, bieden wij medewerkers en familieleden uitgebreide begeleiding bij het dagelijkse gebruik van de Tovertafel. Je hebt zelfs een persoonlijke Tovertafel-buddy tot je beschikking!

Bekijk onze training en service

Co-design

Doordat wij werken via de co-designmethode en onze doelgroepen intensief bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en interesses. Zo zorgen we dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Lees meer over co-design

Wetenschappelijk onderzoek

De Tovertafel is gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar promotiestudie onderzocht Hester Le Riche de invloed van de fysieke en sociale omgeving op bewegen bij ouderen met dementie. Ook deed ze een literatuurstudie naar hun spelervaringen.

Bekijk ons onderzoek

Vragen?

Heb je vragen over de Tovertafel, of wil je meer weten over de aanschaf van een spel of de Tovertafel? Dan staat jouw antwoord misschien bij de veelgestelde vragen. Wil je liever iemand spreken?

Neem dan contact op Veelgestelde vragen