Menu

UP

De Tovertafel UP is een vrolijke zorginnovatie die interactieve spellen projecteert. De spellen zijn specifiek ontwikkeld om mensen met een verstandelijke beperking, ieder op zijn eigen niveau, een passende activiteit te bieden en samen spelen mogelijk te maken.

Wat is de Tovertafel UP?

Zoek je een zinvolle dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking? Dan sta je waarschijnlijk voor een grote uitdaging, want vind maar eens een activiteit die passend is voor al jullie cliënten. De Tovertafel UP daagt mensen met een verstandelijke beperking op hun eigen niveau uit om mee te spelen. Voor elke cliënt is de Tovertafel UP van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (op een afstandje) meebeleeft. De interactieve spellen zijn ontwikkeld met de variatie in behoeften van de spelers als uitgangspunt. Want: iedereen hoort erbij! En dan merk je ineens dat je cliënten nog veel meer kunnen dan je dacht.

 

De Tovertafel UP is een speelse zorginnovatie die mensen met een verstandelijke beperking met behulp van interactieve lichtprojecties plezier laat beleven. Er worden spellen op tafel (of op een ligmat, de vloer of een rolstoelblad) geprojecteerd die reageren op bewegingen. De spellen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met cliënten, familieleden, zorgmedewerkers en begeleiders door middel van co-design.

Bekijk de Tovertafel-specificaties

Interesse in de Tovertafel UP?

Demo aanvragen     Download de brochure

Hoe is de Tovertafel ontwikkeld?

De Tovertafel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De Tovertafel is ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche en aan al onze spellen gaat een grondig ontwerpproces vooraf. We werken samen met universiteiten wereldwijd om evidence based producten te ontwikkelen.

 

Wij ontwerpen de Tovertafel-spellen via de co-designmethode: samen met de doelgroep en hun omgeving. We gaan in gesprek met zorgexperts, begeleiders en familieleden en proberen nieuwe spellen steeds opnieuw uit met de cliënten. Doordat we hen bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en zorgen dat de spellen aansluiten bij hun uiteenlopende behoeften en mogelijkheden. Bekijk het onderzoek voor de Tovertafel UP

 • Dierengeluiden

  Tovertafel UP

  Bekijk dit spel
 • Cijferkoppels

  Tovertafel UP

  Bekijk dit spel
 • Boodschappenlijst

  Tovertafel UP

  Bekijk dit spel
 • Voertuigenpuzzel

  Tovertafel UP

  Bekijk dit spel

Voordelen van de Tovertafel UP

 • Is geschikt voor een complexe doelgroep
  De spellen sluiten aan bij verschillende fysieke en cognitieve mogelijkheden van cliënten met een matige verstandelijke tot ernstig meervoudige beperking.
 • Maakt samen spelen mogelijk
  Door de gelaagdheid in de spellen kunnen cliënten van verschillende niveaus toch samen spelen en plezier beleven.
 • Creëert bijzondere contactmomenten
  De betoverende spellen maken veel los en brengen liefdevolle contactmomenten teweeg tussen cliënten, hun begeleiders en familieleden, zowel in groepsverband als in 1-op-1-contact.
 • Zet onderzoek centraal
  De Tovertafel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. We werken samen met universiteiten wereldwijd om evidence based producten te ontwikkelen.
 • Wordt ontwikkeld samen met de doelgroep
  Alle spellen worden bedacht, ontwikkeld en getest in nauwe samenwerking met het zorgpersoneel, de cliënten en hun familie. Dit noemen we co-design.
 • Is eenvoudig en veelzijdig inzetbaar
  Met één druk op de knop kan de activiteit beginnen, zonder dat je iets hoeft klaar te zetten of op te ruimen. Projecteer de spellen op tafel, op de vloer, op ligmat of rolstoelblad.

Tovertafel aanschaffen

Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en zorgen met onze uitgebreide service ervoor dat de installatie en implementatie van de Tovertafel zo eenvoudig mogelijk verloopt. Voor meer informatie over de prijs van het Tovertafel-pakket kun je contact met ons opnemen.

Prijs opvragen Tovertafel UP bestellen Tovertafel UP huren Crowdfunding

Tovertafel-buddies

Na aanschaf van de Tovertafel UP biedt een van onze Tovertafel-buddies twee maanden extra ondersteuning! De Tovertafel-buddy is een trainer voor het zorgpersoneel, de vrijwilligers, het management en de familie. Hij of zij helpt alle betrokkenen vertrouwd te raken met de Tovertafel.

Lees meer informatie

Waarom Active Cues?

Training & Service

Ontdek alle mogelijkheden van de Tovertafel! Nadat de Tovertafel is geïnstalleerd, bieden wij medewerkers en familieleden uitgebreide begeleiding bij het dagelijkse gebruik van de Tovertafel. Je hebt zelfs een persoonlijke Tovertafel-buddy tot je beschikking!

Bekijk onze training en service

Co-design

Doordat wij werken via de co-designmethode en onze doelgroepen intensief bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en interesses. Zo zorgen we dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren.

Lees meer over co-design

Wetenschappelijk onderzoek

De Tovertafel is gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar promotiestudie onderzocht Hester Le Riche de invloed van de fysieke en sociale omgeving op bewegen bij ouderen met dementie. Ook deed ze een literatuurstudie naar hun spelervaringen.

Bekijk ons onderzoek

Vragen?

Heb je vragen over de Tovertafel, of wil je meer weten over de aanschaf van een spel of de Tovertafel? Dan staat jouw antwoord misschien bij de veelgestelde vragen. Wil je liever iemand spreken?

Neem dan contact op Veelgestelde vragen